کارگاه آموزشی APO : «آموزش آموزشگران در زمینه عملیات خوب کشاورزی(GAP) برای زنان کشاورز»
توسط دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی حضرت رسول اکرم (ص) دامغان برگزار می شود
1396/10/16


« کارگاه آموزشی آموزش آموزشگران در زمینه عملیات خوب کشاورزی(GAP)  برای زنان کشاورز»، با همکاری و مشارکت مالی سازمان بهره وری آسیا( APO ) و با نظارت سازمان ملی بهره وری ج. ا. ایران در قالب برنامه

 Follow Up Program (NFP) National با حضور استاد بین المللی، آقای «Seng Kit Chan  » از کشور مالزی و اساتید داخلی توسط دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی  زنان روستایی و عشایری و با همکاری موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی و مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی حضرت رسول اکرم (ص) دامغان ، به مدت پنج روز از روز یکشنبه تاریخ 17 لغایت پنج شنبه 21 دی ماه سال جاری و با حضور 50 نفر اعم از شرکت کنندگان ستادی و استان ها، در مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی حضرت رسول اکرم (ص) دامغان واقع در شهرستان دامغان استان سمنان برگزار می شود

در این کارگاه اصول یازده گانه عملیات خوب کشاورزیGAP)) به صورت کارگاهی برای فراگیران ارائه می شود

اصول یازده گانه عملیات خوب کشاورزیGAP از دیدگاه فائو:

 

1)       خاک

     حفظ و بهبود حاصلخیزی خاک با به حداقل رساندن اتلاف خاک، مواد مغذی و شیمیایی خاک بواسطه فرسایش، رواناب و شستشوی خاک از طریق آبهای سطحی و زیرزمینی

 

·         آزمون خاک جهت اجرای عملیات کشاورزی و جلوگیری از آلودگی خاک انجام گردد.

·         استفاده از ماشین آلات خاکورزی به حداقل برسد.

·         بقایای گیاهی به عنوان پوشش خاک حفظ و تناوب زراعی رعایت گردد.

·         مدیریت مصرف بیهنه آب در مزرعه انجام گیرد.

2)      آب

افزایش نفوذ نزولات جوی در زمینهای کشاورزی و حفظ خاک و جلوگیری از هدر رفت آب و آبشوئی

 

·          روشهای آبیاری اصلاح گردد.

·         مدیریت صحیح منابع آب اجرا گردد.

·         مصرف نهاده ها بر اساس آزمون آب و خاک انجام گردد.

·         از آلودگی آب اجتناب گردد.

·         گیاه متناسب با شرایط آب و خاک انتخاب گردد.

3)      تولید محصولات علوفه ای

کشت گیاه مناسب برای کاشت و ماندگار برای منطقه جغرافیایی، اعمال تناوب کاشت جهت حفظ خاک، تامین مواد غذایی برای خاک و همچنین جلوگیری از آفات و بیماریها

 

·         گیاهان علوفه ای متناسب با شرایط منطقه ای کشت گردد.

·         تدابیر لازم برای کاهش مصرف مواد شیمیایی در خاک اتخاذ گردد.

·         رعایت تناوب زراعی رعایت گردد.

·         از تکنولوژی­های نوین در فرآیند تولید محصول استفاده شود.

 

4)      حفاظت محصول

   با استفاده از ارقام مقاوم به آفات و بیماریها، رعایت تناوب چرا، حداقل استفاده از سموم شیمیائی برای کنترل علفهای هرز و آفات  و بیماریها بر اساس اصول از انتقال بیماریها به محصولات و ... می توان خطرات را مدیریت نمود.

 

·         ارقام مقاوم به آفات و بیماریها انتخاب گردد.

·         مدیریت ریسک و مبارزه با آفات و بیماریها در تولید محصول و انتخاب تکنیک های مناسب آن انجام گردد.

·         از سم مناسب با دز توصیه شده در زمان مناسب استفاده گردد.

·         بین آفات و بیماریها و حشرات با استفاده از کنترل کننده­های محیطی تعادل ایجاد شود.

5)      تولیدات دامی

فضای مناسب، غذا و آب کافی برای تضمین رفاه دام و بهره وری

·         فضای مناسب برای دام فراهم گردد.

·         آب سالم و تازه در اختیار دام قرار گیرد.

·         جایگاه مناسب برای دام در نظر گرفته شود.

·         بهداشت دام و جایگاه دام رعایت گردد.

 

6)      سلامت دام

حفظ سلامت دام با مدیریت و نگهداری صحیح و نیز اقدامات پیشگیرانه مناسب

·         برای پیشگیری از بروز آفت و بیماری تدابیر لازم اتخاذ گردد.

·         قرنطینه دامی صورت گیرد.

·         برای درمان بیماریهای دام، از دامپزشک استفاده گردد.

·         تدابیر لازم برای مبارزه با آلودگی و امراض در نظر گرفته شود.

·         مستند سازی و ثبت وقایع انجام گیرد.

 

7)      رفاه خوب حیوانات

رفاه خوب حیوانات یعنی رهایی از گرسنگی و تشنگی، رهایی از ناراحتی،رهایی از درد،آسیب یا بیماری، آزادی برای بروز رفتار طبیعی، رهایی از ترس و استرس

·         از صدمه زدن به دام در حین نگهداری خودداری شود.

·         جایگاه مناسب برای نگهداری دام در نظر گرفته شود.

·         کمترین استفاده از ماشین های حمل و نقل جهت جابجائی احشام اعمال گردد.

·         تدارک مناسب برای کشتار دام دیده شود.

 

8)   برداشت و فرآوری و انبارداری در مزرعه

اجرای پروتکل های قابل قبول برای برداشت، انبارداری و فرآوری محصولات مزرعه

·         مصرف مواد شیمیایی در کشاورزی به حداقل برسد.

·         الگوی کشت مناسب رعایت شود.

·         انبار مناسب در نزدیکی مزرعه وجود داشته باشد.

·         از وسایل مناسب برای بسته بندی استفاده گردد.

 

9)      مدیریت انرژی و ضایعات ( مدیریت هدر رفت انرژی و ضایعات)

 انجام عملیات بهینه و بموقع، کاهش زحمت و سختی کار نیروی کارگری، بهبود کارایی، تنوع بخشیدن به منابع انرژی و کاهش مصرف انرژی

 

·         ضایعات غیرقابل استفاده به حداقل برسد.

·         نهاده ها و سموم گیاهی از طریق شرکت مجاز تهیه گردد.

·         ماشین آلات کشاورزی متناسب با سطوح کوچک استفاده گردد.

·         بقایای گیاهی و دامی به عنوان تامین مواد آلی خاک استفاده گردد.

 

10)ایمنی، سلامت، رفاه انسان

 رفاه اقتصادی و اجتماعی کشاورزان، کارگران کشاورزی و جامعه محلی آنها

 

·         نکات ایمنی در استفاده از ماشین آلات و مواد شیمیایی رعایت گردد.

·         حقوق نیروی انسانی شاغل در کار کشاورزی رعایت گردد.

·         عملیات کشاورزی بدون آسیب رسانی به آب و خاک و تخریب محیط زیست انجام پذیرد.

·         نهاده ها و امکانات تولید از فروشندگان داخلی تامین گردد.

 

11)حیات وحش و چشم انداز

مدیریت و تقویت زیستگاههای حیات وحش در عین حفظ پایداری مشاغل کشاورزی

 

·         مصرف مواد شیمیایی در تولیدات کشاورزی به حداقل برسد.

·         تعادل بین دام و مرتع رعایت گردد.

·         گونه های نادر گیاهی و جانوری حفظ شود.

·         به مناظر طبیعی و حریم حیات وحش دستیازی نشود.


تعداد مشاهده خبر11 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal